LEVENSKRACHTIG

Tegenwoordig word je er overal aan herinnerd dus je weet het al, je voeding is belangrijk. Kleine veranderingen in je eetgewoonten kunnen soms leiden tot grote veranderingen in je gezondheid. De juiste voeding is niet alleen van invloed op je huidige lichamelijke conditie, maar bepaalt bovendien de kwaliteit en de duur van je leven. Letten op je voeding is écht van belang.  Je kunt je blij, sterk en levenskrachtig voelen als je de juiste voeding kiest. Op de juiste manier eten betekent kiezen voor een gezond, vrolijk en lang leven.

Gezond eten maakt je energiek

Als je dat echt wilt, kun je nu gelijk beginnen, bij de eerstvolgende maaltijd of het eerste tussendoortje dat je neemt. Het levert je gelijk voordelen op want je krijg meer energie en een betere spijsvertering, waardoor je je fitter gaat voelen. Als je je menu aanpast, zelfs al is het maar een klein beetje, kun je binnen twee tot vier weken zelfs al beter slapen en veel uitgeruster zijn. En dat is dan nog maar het begin. 

Geniet van eten

Hoe gek het ook klinkt, één van de belangrijkste omslagen die je zou moeten maken, is om te gaan genieten van voedsel. Eet wanneer je honger hebt en neem er de tijd voor. Proef goed wat je eet, en geniet van de geur, kleur, textuur en smaak van je maaltijd. Veel mensen doen dat niet. Ze eten niet omdat ze honger hebben, maar omdat ze nerveus of gefrustreerd zijn of andere emoties ervaren. Of omdat ze zich vervelen. Ze eten gedachteloos, uit gewoonte, zonder te luisteren naar hun lichaam en waar ze trek in hebben. Vaak gaat dat gepaard met snelheid. Omdat het leven soms zo hectisch is dat ze ook snel zijn gaan eten. Maar als je zo eet, ben je je amper bewust van wat je in je mond stopt. En dat is zonde want goed eten is heel smakelijk!

Wat je er in stopt, komt er ook weer uit

Eten is een ritueel geworden, een gewoonte, een therapie. En daar betaalt onze gezondheid en levenslust een prijs voor. Want wat je er in stopt, komt er ook weer uit. Voeding kan je leven op een enorme manier beïnvloeden. De juiste voeding speelt een grote rol in de strijd tegen ziektes en kan helpen bij stress en oververmoeidheid. Voeding kan ook je nachtrust beïnvloeden of je hormoonhuishouding. 

We eten allemaal wel eens ongezond. Maar laat het geen gewoonte worden. En als het dan een keer wél ongezond is, zorg er dan in ieder geval voor dat je minder snel gaat eten. Word je bewust van wat je eigenlijk allemaal op een dag eet. Eten is er vooral om van te genieten. De rust en het plezier van gezellig tafelen komen ook je gezondheid ten goede. Door langzaam te eten en bewust te genieten van de kleuren, texturen, geur en smaak voorkom je dat je te veel eet en raak je bovendien ontspannen. 

De juiste voeding stimuleert je levenskracht

Probeer het eens. Word een aandachtig eter. En concentreer je niet alleen op de juiste voeding, maar ook op de juiste reden om te eten. Omdat je brandstof nodig hebt, voor je gezondheid, en als sociaal ritueel. En om te genieten.

De juiste voeding is essentieel voor het stimuleren van je levenskracht. Lees onze tips en volg onze workshops. Ze zullen je helpen betere keuzes te maken in je voedingspatroon. 

Meer weten? Lees onze artikelen over fysieke, emotionele, mentale en spirituele levenskracht. Je kunt er veel wijsheid, en vooral veel geluk uit halen.  

 

 

Blijf op de hoogte

Gratis magazine

Gratis E-boek

Tweets