LEVENSKRACHTIG

Mindset staat voor de manier waarop je denkt. Die bepaalt namelijk welke acties je onderneemt in je leven, en daaruit vloeit voort hoe je leven er uit ziet. Mindset bevindt zich op een glijdende schaal tussen je volledig afhankelijk voelen van omstandigheden tot volledige verantwoordelijkheid voor je leven nemen.

Wat bepaalt jouw mindset?

Mindset wordt vaak bepaald door motivatie, gewoonte en je bereidheid om te groeien. Je staat op een bepaalde manier in het leven en die manier wordt bepaald door hoe je leven tot nu toe was, hoe graag je dat wilt veranderen, en hoe ver je bereidheid gaat om uit je comfortzone te stappen. 

Motivatie

Motivatie bepaalt je vermogen om door te zetten als dingen moeilijk worden. Je moet heel zeker van je doelen zijn en die graag willen bereiken, anders zul je je doelen niet halen. Het is niet altijd even eenvoudig om gemotiveerd te blijven, zeker niet als je voor je gevoel op de proef gesteld wordt. Toch is het belangrijk daar aan te werken. Want zonder motivatie geef je snel op en zul je je minder snel levenskrachtig voelen. 

Kijk naar ingesleten gewoontes

Gewoontes bepalen je manier van leven. De manier die je gewoontegetrouw volgt is misschien niet de goede manier om je volledig levenskrachtig te voelen. Het is belangrijk om de gewoontes te veranderen die je belemmeren sterker te worden. Dat doe je door nieuwe gewoontes aan te kweken. Door herhalen, herhalen en herhalen. Daar heb je doorzettingsvermogen voor nodig. En daar komt je motivatie weer om de hoek kijken. 

Stap uit je comfortzone

Je bereidheid om te groeien is een ander belangrijk onderdeel van je mindset en ook die is bepalend voor je levenskracht. Groeien betekent vaak uit je comfortzone stappen. Dat is niet altijd gemakkelijk. Als je goed gemotiveerd bent en bereid bent gewoontes te veranderen, zul je automatisch de stap nemen om oude gewoontes overboord te gooien. 

Je begrijpt wel dat jouw mindset enorm bepalend is voor jouw levenskracht. Want als je verantwoordelijkheid neemt voor je leven, kun je het zo inrichten als jij zelf wilt en ervaar je de meeste levenskracht. Wil je meer leren of weten over mindset? Wij willen je graag helpen. 

Meer weten? Lees onze artikelen over fysieke, emotionele, mentale en spirituele levenskracht. Je kunt er veel wijsheid, en vooral veel geluk uit halen.  

 

Blijf op de hoogte

Gratis magazine

Gratis E-boek

Tweets