LEVENSKRACHTIG

Inspiratie betekent bezieling of levenwekkende kracht. Letterlijk betekent het "inademing", en wij zien het dan ook als voedsel voor de geest. Inspiratie zorgt ervoor dat je in beweging wilt komen en vooruit wilt gaan. Het brengt je in contact met jezelf en je diepere verlangens. Inspiratie zorgt er voor dat je na gaat denken over wat echt waardevol voor je is. Het doet je verlangen naar meer en geeft je een blik op nieuwe mogelijkheden. Inspiratie geeft energie, en maakt krachtig. 

Tot in je ziel geraakt worden

Als je geïnspireerd bent door iets of iemand, voel je een enorme bezieling om te doen wat je ingegeven is. Je wordt enthousiast van iets wat je hoort, ziet of meemaakt en wat je tot in het diepst van je ziel raakt. Het raakt je essentie, en daardoor kun je bijna niet anders dan bezig zijn met die ingeving. Inspiratie raakt je wezenlijkheid, je zijn, en het zet je op het juiste pad om jezelf en jouw doelen te verwezenlijken.

Alles valt op zijn plek

Met inspiratie voel je dat het klopt, wat je doet. Het zorgt ervoor dat alles op zijn plek valt. je voelt je erg betrokken bij wat je doet en je kunt je intens gelukkig voelen. Je doet dingen niet meer alleen met je hoofd, maar ook vanuit je hart. 

Inspiratie steekt eigenlijk het lichtje in jezelf aan of laat het harder branden. Het ontvlamt het vuur van je passie, omdat het je heel dicht bij je eigen waarheid brengt. Je ogen gaan schitteren, en je hebt een onbedwingbare behoefte om ergens aan te beginnen, en een onophoudelijk verlangen om door te gaan met datgene wat je zo raakt. 

Stop met denken

Inspiratie haal je uit alles wat je raakt. Je hebt het meest kans om geïnspireerd te worden wanneer je niet piekert of wanneer je niet "in je hoofd" zit. Wanneer je dingen op de automatische piloot doet of repetitieve handelingen verricht, zoals autorijden, breien, schoonmaken, raak je ontvankelijk voor nieuwe ideeën. Eentonigheid brengt inspiratie. Als je met je bewustzijn zonder gerichte inspanning wat doelloos rondlummelt dus. Over het algemeen word je namelijk geïnspireerd op momenten dat je stopt met denken en je volledig ontspannen bent. Inspiratie haal je ook vaak uit alledaagse kleine dingen, als je je geest daarvoor open stelt. Tijdens een rondje hardlopen in het park bijvoorbeeld. Of als je een klus doet in huis waarbij je niet hoeft na te denken. 

Voed je inspiratie

Als je eenmaal je doelstellingen duidelijk voor ogen hebt, zul je zien dat de mate waarop en hoe vaak je geïnspireerd bent, steeds meer toeneemt. Inspiratie ontstaat namelijk met name in de laatste fase van een heel proces. Als je de doelstellingen die jou in vervoering brengen eenmaal helder hebt, is je hele wezen al gericht op het volbrengen van jouw missie. Als gevolg daarvan lees je wellicht veel over je onderwerp, doe je onderzoek, vergaar je informatie. je zit in een fase waarin je voornamelijk met je hoofd bezig bent. In dit stadium is het soms goed even afstand te nemen en even iets heel anders te gaan doen. je zult zien dat je automatisch nog meer nieuwe ideeën krijgt wanneer je je terugtrekt en er weinig prikkels uit je omgeving komen. Als je vrij bent van alle beslommeringen van het dagelijks leven, wanneer je gewoon bént, kom je namelijk meer in contact met jezelf. Voor inspiratie is rust nodig. Pas dan kun je luisteren naar je binnenste. 

Inspiratie kwijt raken

Inspiratie kun je ook kwijtraken. Zelfs als je enorm gepassioneerd bezig bent geweest. Als je je inspiratie kwijt bent, zie je even niet meer waarom je gekozen hebt voor een specifiek doel in je leven. Je hebt er dan even geen zin meer in, of je ziet überhaupt de zin niet meer van wat je doet. Je raakt je bezieling kwijt en beleeft je doelstellingen niet langer meer vanuit je hart, maar vanuit je hoofd. Soms raak je daardoor het contact kwijt met je doel en rijst de vraag waarom je het eigenlijk doet.

Zelfsabotage

Als het zover komt, komen er vaak negatieve gedachten naar boven, die je zin om door te gaan saboteren. Gedachten als "wie zit hier nou op te wachten" of "kan ik dit wel" kunnen heel verlammend werken. Als je dat ervaart, is het belangrijk weer inspiratie op te doen. Je zult weer contact moeten maken met wat jou drijft. 

Zoek inspiratie

Wil je weer in contact komen met jezelf, verander dan eens van omgeving, luister naar muziek, ga de natuur in, lees inspirerende boeken over onderwerpen die je raken, ga schrijven, ga in bad. Laat je niet storen door factoren van buitenaf. Zet je telefoon uit, en zorg ervoor dat je echt even alleen kunt focussen op jezelf. Probeer niet meer in je hoofd te gaan zitten, voel weer vrijheid, denk na over je dromen. Al snel zul je weer intense ervaringen krijgen en in contact komen met je eigen ongekende vermogens. Op dat moment wil je weer gaan voor ultieme voldoening. Je bent weer geïnspireerd. 

Inspiratie is prachtig. Het maakt je tot het beste dat je kunt worden. En het mooie van inspiratie is, dat je met jouw bezieling zelf ook inspirerend kunt zijn voor anderen. Want als je volledig in de ban bent van wat je doet, kun je anderen mensen aansteken. En dat is prima. Geef het licht door. Een kaars verliest tenslotte niets door een andere kaars aan te steken. 

Meer weten? Lees onze artikelen over fysieke, emotionele, mentale en spirituele levenskracht. Je kunt er veel wijsheid, en vooral veel geluk uit halen.

 

Blijf op de hoogte

Gratis magazine

Gratis E-boek

Tweets