LEVENSKRACHTIG

Inspiratieblogs

 

 

Volgens wetenschappers is je brein niet in staat realiteit van fictie te onderscheiden. Het maakt voor je hersenen niet uit of iets echt gebeurt, of dat je er over fantaseert. In beide gevallen reageert je brein op één manier. Dezelfde zenuwuiteinden lichten op en dezelfde hormonen worden aangemaakt. 

Verslaving

 

 

Heb jij een onbedwingbare behoefte om te roken, snoepen, drinken of gamen? Kun je je niet losmaken van je smartphone of van een voorbije relatie? Dan bestaat er een goede kans dat je verslaafd bent. Verslaving kan je nekken. Het begint altijd onschuldig, maar eindigt als een last. Hoe kom je daar vanaf?

 

Iedereen heeft het vermogen om zich te concentreren, maar niet iedereen kan het even lang. Soms gaan je gedachten alle kanten op en snelt je brein van het een naar het ander. Wil je leren je beter te concentreren, dan zijn daar speciale technieken en strategieën voor. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

stap uit je comfortzone

 

Heb jij het gevoel dat elke dag hetzelfde is en je alleen nog maar dingen móet doen? Is je leven erg voorspelbaar geworden en voel je nog weinig uitdaging? Dan wordt het tijd uit je comfortzone te stappen. Dat kan even lastig zijn, maar buiten je comfortzone liggen wél de echte beloningen in het leven. Ga er dus voor en verleg je grenzen!

Blijf op de hoogte

Gratis magazine

Gratis E-boek

Tweets