LEVENSKRACHTIG

Harmonie is een omstandigheid waarin je in verbinding staat met je innerlijke zelf. Een toestand waarin je kunt gedijen en groeien. Een toestand waarin je niet geblokkeerd wordt maar waarin je jezelf kunt zijn. Zonder harmonie kun je jezelf niet goed ontwikkelen. Leven in harmonie betekent in staat zijn om precies datgene te doen wat jij wilt. 

Harmonie is een middel, geen doel

Harmonie is een middel om hoger gelegen waarden te bereiken. Het is geen doel op zich. Je hebt de harmonie in je omgeving nodig om bijvoorbeeld jezelf te zijn of jezelf te ontplooien want dat leidt tot een gevoel van voldoening en zingeving.

Het is echter zeker niet de bedoeling dat je krampachtig probeert de "harmonie te bewaren". Je zult af en toe de onrust van het conflict of de kans om niet aardig gevonden te worden moeten accepteren om de dingen die in jouw leven het belangrijkst zijn te realiseren. Want juist dan creëer je harmonie voor jezelf.

Versterk de verbinding in jezelf

In harmonie met jezelf leven is blokkades opruimen die je weerhouden om een blakende gezondheid te hebben en stress te laten verdwijnen. Het is de verbinding versterken tussen je lichaam, geest en ziel. Iedereen is uniek en heeft zijn eigen normen en waarden. Het is belangrijk te leven naar jouw eigen waarheid. Alleen dan kun je echt in harmonie zijn. 

De reis naar jouw persoonlijke harmonie is een emotioneel, mentaal en lichamelijk proces. Het is een leuk en enerverend proces. Het zorg ervoor dat je op alle fronten in topconditie komt en kunt blijven. 

Zoek een katalysator

Harmonie is van nature in jou aanwezig. Ben je het even kwijt, ga dan op zoek naar een katalysator die de harmonie in jezelf weer aanwakkert. Veel mensen vinden dat in de natuur. Het is belangrijk dat jij een manier vindt om totale rust te ervaren en weer dicht bij jezelf te komen. In harmonie met jezelf. De verbinding met je innerlijke zelf is wat jou de echte werkelijkheid kan laten ervaren.  Daar kun je alle antwoorden en inzichten vinden die je leven meer kleur geven. 

Meer weten? Lees onze artikelen over fysieke, emotionele, mentale en spirituele levenskracht. Je kunt er veel wijsheid, en vooral veel geluk uit halen.  

 

Blijf op de hoogte

Gratis magazine

Gratis E-boek

Tweets