LEVENSKRACHTIG

Je lichaam communiceert voortdurend met je. Maar luister je daar ook naar? De meeste mensen doen dat niet. En veel van hen lijken goed te blijven functioneren, ook al negeren ze allerlei symptomen en problemen. Het is niet verstandig te negeren wat je lichaam je probeert duidelijk te maken. Luister naar je lichaam en onderneem op tijd actie. Als je huis of je auto kapot is doe je er ook iets aan. En je lichaam is écht belangrijker dan welk aards bezit ook. 


Als mensen aan gezondheid denken, denken ze meestal aan drie dingen.  Ten eerste je dagelijks leven, met de juiste voeding, beweging, slaap en energie. Als tweede de kleine gezondheidsklachten, symptomen, vervelende kwaaltjes, die ervoor zorgen dat je je niet helemaal fit voelt en die kunnen uitmonden in ziektes. Als laatste de psychische gezondheid. 

Besteed aandacht aan je lichaam

Het belang van aandacht besteden aan een gezond dagelijks leven spreekt voor zich. Als je levenskrachtig wilt zijn, kies je voor een bewuste, gezonde levensstijl. Je kiest voor beweging, ontspanning en goede voeding. Gezond leven betekent vitaal zijn. Vol levenslust. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk.

Voor altijd een gezond lijf

Stel jezelf eens de vraag hoe je je over 20, 30 of 40 jaar wilt voelen en hoe je er dan uit wilt zien. Verander zo nodig het één en ander om je doel te bereiken.  Door je nu bewust te zijn van je lichamelijke gezondheid, onderneem je stappen om je leven te verlengen en lichamelijk en geestelijk lang fit te blijven. Zorg ervoor dat je in beweging blijft, let op je psychische gesteldheid en ontspan regelmatig. Dat is onontbeerlijk voor een goede gezondheid. Wil je je gezondheid in eigen beheer houden en lang en gezond blijven leven? Blijf dan focussen op gezond eten en regelmatig bewegen. Sta op een positieve manier in het leven en luister goed naar je lichaam

Luister naar je lichaam

Een goede gezondheid is niet alleen afwezigheid van ziekte. Als je niet goed voor je lichaam zorgt, kun je te maken krijgen met allerlei kwaaltjes. De boodschap van die kwaaltjes of symptomen is belangrijk, luister naar die signalen als je gezond wilt blijven. Je kunt er beter op tijd bij zijn. Als je nu aandacht besteedt aan je lijf, zul je het ook later prettig hebben en kunnen genieten. 

Wij helpen je graag om, indien nodig, je levensstijl aan te passen. Lees onze tips of volg onze workshops. Ze zullen je helpen betere keuzes te maken ten behoeve van je gezondheid. 

Meer weten? Lees onze artikelen over fysieke, emotionele, mentale en spirituele levenskracht. Je kunt er veel wijsheid, en vooral veel geluk uit halen.  

 

Blijf op de hoogte

Gratis magazine

Gratis E-boek

Tweets