LEVENSKRACHTIG

Focus betekent je aandacht op iets richten en je concentreren zonder je te laten afleiden. Focus is belangrijk bij het verhogen van je levenskracht, omdat het je leert om beter en sneller je doelen te bereiken. Als je bij alle beslissingen die je neemt blijft focussen, zul je sneller je doel bereiken, bereik je sneller succes, en voel je je levenskrachtig.

Welke doelen je jezelf stelt om je levenskracht te verhogen maakt niet zoveel uit. Maar als je focust op de doelen die je heel bewust gekozen hebt, zal dat zijn vruchten afwerpen. Focus houden gaat niet vanzelf. Je hebt er geduld en toewijding voor nodig, discipline en volharding. Inspanning loont. Maar dan moeten je doelen uiteraard wel duidelijk zijn. 

Faalangst en behoefte aan zekerheid

Veel mensen richten zich met het bereiken van gestelde doelen op mogelijke obstakels en belemmeringen. Ze hebben behoefte aan zekerheid omdat ze weten wat ze hebben en bang zijn dat het bereikte doel straks tegenvalt. Of ze hebben angst om te falen omdat ze zich liever geen mislukkeling voelen. Als je op deze manier denkt, richt je je focus niet op je doel en zul je dat doel nooit bereiken.

Kom in een flow

Als je focust op wat je wilt bereiken, kom je vanzelf in een flow. Dan kost het je geen enkele moeite meer om door te gaan om je doel te bereiken. Een leuke bijkomstigheid van focus is, dat het soms lijkt alsof de dingen "vanzelf" naar je toe komen en steeds meer dingen lukken. Je creëert namelijk zelf energie om je heen die automatisch dingen en mensen aantrekt. En omdat je je zo volledig richt op je doel, zullen anderen aan je denken als zich een goede gelegenheid voordoet. Dus hoe duidelijker je bent over je doelen, ook naar buiten toe, hoe meer je ermee bereikt. 

Voorkom stress

Een veeleisende omgeving en het gevoel de touwtjes niet in handen te hebben zijn belangrijke oorzaken van stress. Als je trouw bent aan je doelen, kun je die stress voorkomen. Want met focus maak je heldere keuzes en maak je de juiste afwegingen tussen jezelf en je omgeving. Met focus kun je heel veel bereiken. Als je je tijd niet verdoet met dingen die niet echt belangrijk zijn en je voornamelijk richt op je doel, is het mogelijk je leven binnen een paar maanden behoorlijk te veranderen.

Schep de juiste voorwaarden

Zorg ervoor dat je de juiste voorwaarden schept om te kunnen focussen. Zorg voor zo weinig mogelijk afleiding en probeer voldoende tijd te nemen om lekker door te kunnen gaan zonder dat je weer moet stoppen. Mindfulness is een heel geschikte aandachtsstraining hiervoor. 

Focus is één van de belangrijkste kenmerken van succesvol zijn. Met focus kun je snel levenskracht verwerven. Want hoe eerder je je doelen bereikt, hoe sneller je je levenskrachtig voelt. En juist daardoor ben je in staat om weer nieuwe doelen te bereiken.

Wil je meer weten over focus, of leren hoe je die kunt aanscherpen en richten? Wij helpen je daar graag bij. 

Meer weten? Lees onze artikelen over fysieke, emotionele, mentale en spirituele levenskracht. Je kunt er veel wijsheid, en vooral veel geluk uit halen.  

 

Blijf op de hoogte

Gratis magazine

Gratis E-boek

Tweets