LEVENSKRACHTIG

Energie is een essentieel onderdeel van levenskracht. Zonder energie kun je onmogelijk levenskrachtig zijn. Veel energie hebben betekent automatisch dat je je levenskrachtiger voelt. Energie is de oorsprong van levenskracht. We hebben het dan niet alleen over fysieke energie. Het totale energetische niveau van jouw zijn bepaalt hoe je je voelt. Je mentale, emotionele en spirituele energieniveau zijn daarbij dus net zo goed van belang. 

Energie is overal

Energie is er altijd, overal. Het is afhankelijk van jou hoe je daar gebruik van maakt. Laat je je spieren optimaal werken, dan krijg je meer levenskracht. Ga je aan de slag met emotionele blokkades, dan zul je zien dat je meer energie krijgt. Is je mentale instelling optimaal om je doelen te bereiken, dan krijg je daarvan nog meer energie. En als je je openstelt voor de spirituele kant van het leven, dan voel je letterlijk de energie door je heen stromen. 

Sta open voor energie

Het gaat er bij energie dus eigenlijk om of je open staat voor haar beschikbaarheid. Zodra je dat doet, zul je merken dat er een overvloed aan energie beschikbaar is. Of je nu gezond bent of ziek, je energieniveau kan altijd omhoog. Het niveau van je energie wordt bepaald door je levensinstelling, de manier waarop je in het leven staat. Met een positieve houding en een open geest kun je je energie gemakkelijk verhogen. Er zijn legio manieren om dat te doen. 

Energieniveau

Je lichaam is een complex geheel van energiebanen en -knooppunten. In het Oosten wordt daar veel meer aandacht aan besteed dan hier in het Westen. Het lijkt er op dat men hier minder in contact staat met zichzelf, en meer met de buitenwereld. Het is goed meer aandacht te besteden aan jezelf en je energieniveaus. Of je je nu richt op chakra's, meridianen, acupunctuur of reiki, je energieniveau kan verhoogd worden door aandacht te besteden aan je lichaam en haar werking. Energie kan beter stromen als  blokkades worden weggewerkt. En niet alleen fysiek. Dat geldt uiteraard ook voor de blokkades op andere niveau's, zoals op emotioneel, mentaal en spiritueel vlak. 

Energie moet stromen

Een energiek iemand straalt kracht uit. Zo iemand zit "lekker in zijn vel" en geniet van het leven. En dat is eigenlijk ook heel logisch. Want als je energie goed stroomt, stroomt eigenlijk direct alles om je heen mee. Je staat anders in het leven als je je energiek voelt. Je hebt zin om dingen aan te pakken, je bekijkt dingen positief, je wilt ondernemen en iets moois maken van je leven. Je komt sneller dingen tegen op je levenspad die je inspireren. Omdat je ervoor openstaat. 

Laat je energieniveau niet teveel dalen

Zo goed als het is om je energieniveau regelmatig op te laden, zo goed is het ook om dat niveau niet te ver te laten dalen. Mensen die roken, veel alcohol drinken, weinig, veel of ongezond eten, vaak piekeren, weinig bewegen of een negatieve instelling hebben, voelen nauwelijks nog energie. Het kost ze moeite om nog van de bank af te komen en iets te ondernemen. Ze hebben niet eens meer de behoefte om moeite te doen hun passie te vinden. Ze nemen genoegen met het leven zoals het op dat moment is. Dat ervaren ze als hun lot, ze leggen zich erbij neer. En dat is zonde!

Verhoog je energieniveau

Want iedereen, gezond, ziek of depressief, is in staat zijn energieniveau te verhogen. Depressieve mensen krijgen niet voor niets vaak de opdracht om meer naar buiten te gaan om te wandelen. Los nog van de externe prikkels die je krijgt als je naar buiten gaat, is in beweging komen namelijk energie opwekken. Na een flink stuk wandelen voel je je letterlijk energieker. En een energiek lijf geeft ruimte om die energie ook op andere gebieden te laten vloeien. Maar ook als je ziek bent en te weinig energie hebt om te bewegen, hoeft dat niet te betekenen dat je energieniveau op andere vlakken ook laag moet blijven. Een juiste mentale instelling kan bijvoorbeeld je emotionele energieniveau vergroten en dankbaarheid creëren voor dat wat je nog wel hebt. Of je in staat stellen om je creativiteit aan te boren en een hobby te beginnen die je passie voor het leven voedt. 

Energie is enorm belangrijk. Probeer je energieniveau daarom op alle mogelijke manieren te verhogen. Je zult er een levenskrachtig mens van worden!

Meer weten? Lees onze artikelen over fysieke, emotionele, mentale en spirituele levenskracht. Je kunt er veel wijsheid, en vooral veel geluk uit halen.  

 

 

Blijf op de hoogte

Gratis magazine

Gratis E-boek

Tweets