LEVENSKRACHTIG

Jouw doelstellingen bepalen op welke manier je de rest van je leven wilt doorbrengen. Het is heel belangrijk te weten wat je écht wilt en om dat idee verder uit te werken. Het op een juiste manier bepalen van je doelstellingen is een cruciaal punt in het verkrijgen van een levenskrachtiger leven.

Je doelen moeten bereikbaar en groots zijn. Levensvervullend. Uiteraard kun je ze stapsgewijs uitvoeren. Het gaat erom, hoe jij zou willen dat je leven er uit ziet. Als je dat weet, kun je daar met specifieke doelen naartoe werken.

Doelen stellen kan lastig zijn

Voor veel mensen is het moeilijk te bepalen wat ze nou eigenlijk écht willen. Ze willen zoveel en kunnen niet goed kiezen. Daardoor zien ze door de bomen het bos niet meer en het gevolg is dat ze uiteindelijk helemaal niets doen. De doelstellingen die ze zichzelf stellen kunnen ook te ver weg liggen van hun huidige situatie, waardoor ze bij voorbaat al opgeven en het idee bestempelen als "onbereikbaar". 

Als je niet weet waar je heen gaat, kom je er niet. Maak doelen daarom concreet en reëel. De grote doelstellingen kunnen weer verdeeld worden in kleinere doelen, om het overzichtelijk te houden en jezelf regelmatig het gevoel te geven dat je succes hebt.

Bepaal je doelen vanuit je hart

Probeer je doelstellingen te bepalen vanuit je hart. Laat je daarbij niet afleiden door negatieve gedachten. Het gaat er om wat jij wilt. Twfijel daar niet te lang over. Sommige mensen hebben er baat bij hun doelen te visualiseren. Sluit je ogen eens en zie je nieuwe leven voor je. Of, als je dat prettiger vindt, schrijf eens op hoe je leven eruit zou moeten zien. Laat je inspireren door een moodboard (overzicht van foto's en plaatjes die jou aanspreken). 

Twijfel niet te lang, je haalt je doelen niet als je blijft twijfelen over je beslissing. En zolang je geen doel hebt, maakt het niet zo veel uit wat je doet en kom je nergens. 

Maak je doelen concreet

Weet je eenmaal waar je naartoe wilt, maak je doelen dan concreter, haalbaar en uitdagend. Als je grote, levensomvattende lange termijn doelstellingen hebt, creëer dan tussendoelen. Eenmaal duidelijk wat je wilt? Houd je daar dan aan. Ga niet eindeloos sleutelen aan je doelstellingen en stel ze niet steeds bij. Want bijstellen betekent twijfel, van twijfel komt uitstel en van uitstel komt afstel.

Meer weten? Lees onze artikelen over fysieke, emotionele, mentale en spirituele levenskracht. Je kunt er veel wijsheid, en vooral veel geluk uit halen.  

 

Blijf op de hoogte

Gratis magazine

Gratis E-boek

Tweets