LEVENSKRACHTIG

We weten allemaal dat sporten gezond is. Door sport voel je je fit en gezond, je krijgt er een sterker en mooier lijf van, het verdrijft stress en het beschermt je lichaam tegen ziektes en aandoeningen. Alle reden dus om regelmatig te sporten. Toch zijn er enorm veel mensen die besluiten het niet te doen. Vaak gebruiken we smoesjes om onszelf zoet te houden. Stellen we het uit tot een beter moment, dat vervolgens nooit komt. Heb jij ook een hekel aan bewegen? Vraag je dan eens af waarom. 


Je lichaam is gebouwd om te bewegen. Je lichaam heeft het nodig om te bewegen. Als je je lichaam niet gebruikt waarvoor het gemaakt is, functioneert het niet meer zoals dat zou moeten. Dat merk je aan allerlei kleine, of misschien zelfs grote klachten. 

Een goede conditie doet wonderen

Wat is er heerlijker dan je de hele dag fit te voelen en energiek door het leven te gaan? Met een gezond en sterk lichaam kun je lange wandelingen maken, bergen beklimmen, lange afstanden fietsen door mooie natuurgebieden, lekker zwemmen, of gewoon, veel in beweging zijn. Je ziet meer van je omgeving, bent meer in de natuur, en kunt genieten van alles om je heen. En het leuke is, hoe meer je je bewust bent van je lijf, hoe gezonder je wilt eten. Want waarom zou je rommel in een goed ontwikkeld en gezond lijf willen stoppen? 

Meer zelfvertrouwen

Met een goede conditie kun je je heel sterk voelen. Als je je lichaam intensief gebruikt, ontwikkel je daar een goed bewustzijn over. Je bent je daarom veel meer bewust van jezelf. Je hebt vertrouwen in jezelf en voelt je krachtiger in het leven staan. Daardoor voel je je zelfverzekerder. Het is goed om je lijf vaak te gebruiken. Je wordt er gelukkiger door. Al was het alleen maar omdat je dan veel minder in je hoofd zit. 

Iedereen kan zijn conditie verbeteren

Veel mensen leven na hun dertigste al op minder dan de helft van hun lichamelijke capaciteiten. Alcohol, roken, te veel eten, stress, gecombineerd met te weinig of geen lichaamsbeweging, doen het lichaam aftakelen. Het ergste is dat het merendeel van de mensen deze toestand accepteert als iets dat er onvermijdelijk bij hoort en waaraan niets kan worden gedaan. Gelukkig is het bijna nooit te laat om in te grijpen. Je kunt je conditie en kracht terugkrijgen. Het is mogelijk. Begin gewoon met bewegen. 

Denk je dat je te oud bent geworden om echt fit te zijn? Je lichamelijke conditie heeft niets met leeftijd te maken. Het ouderdomsproces wordt behoorlijk overschat. Het is niet de "schuld" van ons lichaam, maar de verwaarlozing en het verkeerd gebruik van je lichaam door de jaren heen, als je wat minder krachtig wordt. Ook als je al wat ouder bent, kun je met gemak je conditie verbeteren. Een man of vrouw van 50 jaar kan zijn of haar conditie met 75% verbeteren. Een man of vrouw van 30 met 100%. 

Hoe is jouw conditie? Kost trappenlopen of een stuk rennen moeite? Voel je je moe na het avondeten, voel je je over het algemeen sloom en wil je het liefst op de bank hangen? Dat zijn tekenen dat je niet zo goed in conditie bent. Zorg voor je lichaam, en probeer weer fit te worden. 

Bewegen kun je overal 

Veel mensen krijgen al de kriebels als ze het woord "sport" horen. Ze denken dan gelijk dat ze moeten presteren en zien daar zo tegenop dat ze er niet eens aan beginnen.  Kijk er eens op een andere manier naar. Bewegen is niet persé hetzelfde als sporten. Je kunt er voor kiezen om gewoon vaker te bewegen om meer conditie te krijgen. Beweging kun je overal vandaan halen. Ga eens vaker wandelen, fietsen, tuinieren en neem voortaan de trap. Door slechts een half uur of een uur per dag te bewegen kun je al profiteren van de geweldige effecten die het in je leven teweegbrengt. 

Vind je het moeilijk op gang te komen? Wij helpen je graag op weg naar een gezond bewegingspatroon. Lees onze tips, volg eens een workshop. Je zult ontdekken hoe eenvoudig je een veel betere conditie kunt krijgen. Zodat je een fit lijf krijgt en je veel krachtiger voelt. 

Meer weten? Lees onze artikelen over fysieke, emotionele, mentale en spirituele levenskracht. Je kunt er veel wijsheid, en vooral veel geluk uit halen.  

 

Blijf op de hoogte

Gratis magazine

Gratis E-boek

Tweets