LEVENSKRACHTIG

 

Alles wat je aandacht geeft, groeit. Dát is wat wij je graag willen leren bij Levenskrachtig. Als jij wilt dat je leven leuk, uitdagend, avontuurlijk en gelukkig is, richt je dan op de mogelijkheden. Het leven is te kort om niet te genieten. Maak iets van je leven. Alles is mogelijk. 

Geloof in jezelf

Zodra je in jezelf gaat geloven,  heb je het eerste geheim van succes ontdekt. Besteed daarom aandacht aan de onderdelen van je leven die goed gaan en maak die groter. Voel waar je blij van wordt. Waar je hart sneller van gaat kloppen. Geef daar aandacht aan. “Jouw toekomst komt binnen en rijpt in jou, lang voordat ze geschiedt”, zei Rainer Maria Rilke al. En dat klopt. Diep van binnen weet jij al wat jouw waarheid is. Waar jij gelukkig van wordt en waar jij van groeit. Je moet alleen nog de beslissing nemen het te doen. Je gaat in jezelf geloven als je doet waar je je goed bij voelt. Als je écht voor jezelf durft te kiezen.

Alles is mogelijk

Droom, fantaseer, verzin nieuwe mogelijkheden. Alles is mogelijk. Wees als een kind, dat oneindige mogelijkheden ziet. Een kind, voor wie elke fantasie nog werkelijkheid kan zijn. Laat je door niets weerhouden in je ideeën en bedenk wat je met je leven wilt doen. Je leeft maar één keer. Maak er iets moois van. Volg je hart en laat je niet leiden door je angsten. Je groeit, op het moment dat je beseft dat je zelf in staat bent dingen te realiseren. Je bent veel krachtiger dan je denkt. Leer. Elke dag. Met een passie voor leren zul je nooit ophouden met groeien.

Steek energie in wat je wél wilt

Heb je een probleem dat je huidige leven beïnvloedt, dan kun je er voor kiezen daar aandacht aan te schenken door erover te praten en na te denken. Maar bedenk, hoe meer aandacht je er aan geeft, hoe groter het probleem wordt. Letterlijk, want je hersenen maken specifieke verbindingen elke keer als je iets herhaalt. Hoe vaker je een probleem overdenkt, hoe langer het probleem in je hoofd zal blijven bestaan. Parkeer daarom je probleem en steek je energie in wat je wél wilt. Je zult zien, dat er dan mogelijkheden ontstaan die je probleem kleiner maken.

Uit een klein zaadje kan een machtige stam groeien

Alles wat je aandacht geeft, groeit. Uit een klein zaadje kan een machtige stam groeien. Mits dat zaadje voldoende voedingsstoffen binnen krijgt. Dat geldt ook voor jou. Als jij wilt groeien, zorg dan dat je voldoende positieve aandacht besteedt aan jezelf. Geef voldoende voedingsstof aan je lichaam, hoofd, hart en ziel en je zult floreren.

Vind je dit artikel waardevol en inspirerend? Help dan mee dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dat kan door de social media knoppen.  

 

Blijf op de hoogte

Gratis magazine

Gratis E-boek

Tweets